Installatie

Installatieteams.  Speedheat vloerverwarming wordt exclusief ge´nstalleerd door Speedheat franchisenemers door hun degelijk opgeleide en goed uitgeruste installateurs. Om tevredenheid te kunnen verzekeren en om een garantie op Uw verwarming en de installatie ervan te kunnen geven, wordt dit product niet als doe-het-zelf in de handel gebracht.


Veelzijdig. Het systeem kan onder enige vloerafwerking worden ge´nstalleerd. Vanwege de specifieke eigenschappen, wordt het element zeer nabij aan het oppervlak ge´nstalleerd wat er voor zorg draagt dat de responstijd zeer snel is. Dit betekent bijvoorbeeld dat de vloertemperatuur gemiddeld stijgt met 5-8 graden in het eerste uur na aanschakelen! Dit is slechts mogelijk omdat het element zelf slechts 1 mm dun is.


Isolatie en egalisering. Op betonvloeren wordt het element normaal op een isolatielaag gelegd, om warmteverliezen naar de funderingen te verminderen. Het element wordt getest voordat een egaliseerlaag op latexbasis met een polyester bewapening wordt aangebracht. Dit geeft een ideale basis voor de uiteindelijke vloerafwerking.Schadebewaking. Tijdens het wachten op de finale vloerafwerking, wordt controleapparatuur aan de elementen aangesloten om zeker te maken dat geen beschadiging optreedt voor de elektrische aansluiting gemaakt wordt. Dit geef zowel de klant als de tegelzetter of stoffeerder de verzekering, dat als er per ongeluk iets beschadigd wordt, de reparatie gedaan kaan worden voordat de vloer geheel gelegd is.

Installatie van het geŰgaliseerd element.  Nadat de vloer met een primer behandeld is, wordt de verwarmer op de vloer bevestigd met dubbelzijdige tape in de gewenste vorm en grootte. Daarna wordt het verwarmingselement met een dunne laag egaline afgegoten (2-3 mm dik). Deze egaline wordt aangebracht om mogelijke schade door de tegelzetter te voorkomen.

Installatie van tapijtverwarming.  Tapijtverwarming is beschikbaar in verschillende paneelgroottes, vergelijkbaar met elektrische dekens. Het wordt normaal aangebracht tussen het ondertapijt en de vaste vloerbedekking. (Voor geplakt tapijt wordt de geŰgaliseerde verwarmer gebruikt). Het is geschikt voor nieuwe zowel als bestaande tapijten.

De tapijtverwarming kan ook ge´nstalleerd worden onder losse vloerkleden zoals te zien is op de foto. In zo'n geval wordt het gelegd op een dun schuimtype ondertapijt en het geheel wordt op de vloer bevestigd met behulp van tape. Het is mogelijk om de tapijtverwarming op een doe-het-zelf basis te bestellen. 

Voor installatie onder vast (opgespannen kamerbreed) tapijt, is het beter om het door de goed uitgeruste Speedheat installatieteams te laten doen. Er zijn 14 verschillende maten panelen variŰrend van 160 Watt tot 1150 Watt.

Neem aub contact op voor meer informatie